Search

Erdogan: 18.000 vluchtelingen hebben de grens overgestoken naar Europa - NU.nl

Erdogan: 18.000 vluchtelingen hebben de grens overgestoken naar Europa - NU.nl

Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn inmiddels achttienduizend vluchtelingen de Turkse grens met de rest van Europa overgestoken. Vrijdag maakte Erdogan bekend de grenzen niet langer gesloten te houden, waardoor Syrische vluchtelingen ongehinderd naar Europa kunnen komen.

Op beelden van persbureau Reuters is te zien dat honderden migranten de grens met Griekenland proberen over te steken. De Griekse politie probeert ze tegen te houden, waardoor een deel van de migranten in 'niemandsland' strandt. Ook wordt er traangas ingezet.

De Griekse overheid heeft na het Turkse besluit de grens voor een deel gesloten en extra politie ingezet. Het land zegt meer dan vierduizend vluchtelingen te hebben tegengehouden. Griekenland heeft een grens van ongeveer 300 kilometer met Turkije.

Ook Hongarije heeft de grensbewaking opgevoerd, zo maakte het zaterdag bekend. Volgens dat land heeft Erdogan de Hongaarse premier Viktor Orbán hoogstpersoonlijk opgebeld om hem te waarschuwen voor de vluchtelingenstroom.

Turkije zet EU onder druk

Het Turkse besluit lijkt bedoeld om de EU onder druk te zetten om niet afzijdig te blijven in het conflict in de Syrische provincie Idlib. Donderdag werd daar een bombardement uitgevoerd, waarbij 33 doden vielen.

Turkse televisiestations zenden livebeelden uit van vluchtelingen die per boot de verschillende Griekse eilanden nabij het Turkse vasteland proberen te bereiken. Ook stonden vrijdag in Istanboel bussen klaar om vluchtelingen naar de grensplaats Edirne te rijden.

Erdogan verwacht dat zondag tussen de 25.000 en 30.000 mensen de Turkse grens zijn overgestoken.

Let's block ads! (Why?)



2020-02-29 09:54:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibmh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2J1aXRlbmxhbmQvNjAzNDE3MS9lcmRvZ2FuLTE4MDAwLXZsdWNodGVsaW5nZW4taGViYmVuLWRlLWdyZW5zLW92ZXJnZXN0b2tlbi1uYWFyLWV1cm9wYS5odG1s0gFtaHR0cHM6Ly93d3cubnUubmwvYnVpdGVubGFuZC82MDM0MTcxL2VyZG9nYW4tMTgwMDAtdmx1Y2h0ZWxpbmdlbi1oZWJiZW4tZGUtZ3JlbnMtb3Zlcmdlc3Rva2VuLW5hYXItZXVyb3BhLmFtcA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.