Search

Weer dreigbrieven ontdekt bij Amsterdamse bedrijven, gelinkt aan bombrieven - NU.nl

Weer dreigbrieven ontdekt bij Amsterdamse bedrijven, gelinkt aan bombrieven - NU.nl

Een autobedrijf in Amsterdam en een ander onbekend bedrijf in de stad hebben zaterdag en maandag dreigbrieven ontvangen die volgens een woordvoerder van de politie overeenkomen met de andere dreigbrieven die onlangs naar verschillende doelwitten zijn verstuurd. De bedrijven hebben geen bombrief ontvangen, zo meldt de politie maandag aan NU.nl.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt of er sporen op de brieven te vinden zijn. Ook de overige dreig- en bombrieven zijn daar ondergebracht.

Vorige week werden bedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht doelwit van bombrieven. De bombrieven hadden tot zwaar lichamelijk letsel kunnen leiden, maar geen enkel explosief is afgegaan. De politie houdt er rekening mee dat er meer bombrieven worden verzonden.

Op de enveloppen staat het Centraal Invorderings Bureau (CIB) vermeld als afzender. Dit incassobureau heeft echter niets te maken met de bombrieven. Omdat enkele bedrijven niet doorhadden dat het om valse brieven ging, hebben die de bombrieven per abuis retour gestuurd naar het hoofdkantoor van CIB. Een van deze retour gestuurde bombrieven bereikte het incassobureau daadwerkelijk, een andere kon worden onderschept bij een postsorteercentrum.

Foto's van bombrieven verspreid

De politie heeft foto's van de bombrieven verspreid. Een belangrijk verschil met de echte brieven van het incassobureau is dat het adres bij de bombrieven op een sticker staat en niet op de envelop is geprint.

Vermoedelijk zijn de bombrieven door dezelfde afzender verstuurd. Waarschijnlijk is er één dader of zijn er meerdere daders die samenwerken.

PostNL liet vrijdag aan NU.nl weten maatregelen te nemen om de veiligheid van het personeel te garanderen.

Let's block ads! (Why?)



2020-01-06 10:39:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMidGh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2Jpbm5lbmxhbmQvNjAyMTk1MS9ub2ctZWVuLWRyZWlnYnJpZWYtb250ZGVrdC1iaWotYmVkcmlqZi1pbi1hbXN0ZXJkYW0tZ2VsaW5rdC1hYW4tYm9tYnJpZXZlbi5odG1s0gFzaHR0cHM6Ly93d3cubnUubmwvYmlubmVubGFuZC82MDIxOTUxL25vZy1lZW4tZHJlaWdicmllZi1vbnRkZWt0LWJpai1iZWRyaWpmLWluLWFtc3RlcmRhbS1nZWxpbmt0LWFhbi1ib21icmlldmVuLmFtcA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.