Search

OM: In oktober opgepakte man is schutter bij liquidatie Derk Wiersum - NU.nl

OM: In oktober opgepakte man is schutter bij liquidatie Derk Wiersum - NU.nl

De man die in oktober is opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum, is volgens het Openbaar Ministerie (OM) de schutter. Dit is maandag aan NU.nl bevestigd.

Het gaat om de 36-jarige Giërmo B., die volgende week tijdens een eerste niet-inhoudelijke zitting voor de rechter staat.

De man werd in oktober in een woning opgepakt, zo kon de politie melden. Zijn arrestatie volgde op de vondst van een witte Opel Combo, waarin de schutter en een chauffeur zijn weggereden na de moord. Hij wordt verdacht van moord in vereniging, wat kort gezegd betekent dat het OM denkt dat er meer mensen betrokken zijn bij de zaak. Ook de neef van de onlangs opgepakte Ridouan T. zit vast als verdachte.

Wiersum werd op 18 september voor zijn woning in de Amsterdamse wijk Buitenveldert doodgeschoten. Hij stond als strafrechtadvocaat Nabil B. bij, de kroongetuige die meerdere verklaringen heeft afgelegd over T. De man liet onder meer een vrouw en twee kinderen na.

De verdediging van Nabil B. is anoniem overgenomen. T.'s advocaat Inez Weski heeft vorige week aan meerdere media te kennen gegeven dat ze hier bezwaar tegen heeft, omdat ze wil controleren of de kroongetuige "uit eigen wetenschap verklaart".

Let's block ads! (Why?)



2020-01-06 13:25:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibWh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2Jpbm5lbmxhbmQvNjAyMjAwOC9vbS1pbi1va3RvYmVyLW9wZ2VwYWt0ZS1tYW4taXMtc2NodXR0ZXItYmlqLWxpcXVpZGF0aWUtZGVyay13aWVyc3VtLmh0bWzSAWxodHRwczovL3d3dy5udS5ubC9iaW5uZW5sYW5kLzYwMjIwMDgvb20taW4tb2t0b2Jlci1vcGdlcGFrdGUtbWFuLWlzLXNjaHV0dGVyLWJpai1saXF1aWRhdGllLWRlcmstd2llcnN1bS5hbXA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.