Search

Honderdduizenden Iraniërs bij afscheid generaal, Khamenei in tranen - NOS

Honderdduizenden Iraniërs bij afscheid generaal, Khamenei in tranen - NOS

Aanslagen

Generaal Soleimani, een van de meest vooraanstaande figuren binnen de Revolutionaire Garde, werd in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gebracht door de Amerikanen. Die hielden hem onder meer verantwoordelijk voor tal van aanslagen. Gisteren waren er elders in Iran ook al twee afscheidsceremonies voor Soleimani.

Na de plechtigheid in Teheran wordt Soleimani's lichaam vandaag overgebracht naar de sjiitische heilige stad Qom, waar ook een herdenkingsbijeenkomst is. Morgen wordt hij begraven in zijn geboorteplaats Kerman.

Spanningen

Ondertussen lopen de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten in hoog tempo op. President Trump twitterde dat hij nog veel meer aanvallen in petto heeft en op zijn beurt heeft Soleimani's opvolger Ghaani wraak gezworen voor de liquidatie.

Ook heeft Iran aangekondigd dat het zich volledig terugtrekt uit het internationale atoomakkoord, tot leedwezen van premier Johnson, president Macron en bondskanselier Merkel. De drie regeringsleiders hebben Iran opgeroepen om terughoudend te reageren.

Let's block ads! (Why?)



2020-01-06 07:34:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiGGh0dHBzOi8vbm9zLm5sL2wvMjMxNzUwONIBamh0dHBzOi8vYW1wLm5vcy5ubC9hcnRpa2VsLzIzMTc1MDgtaG9uZGVyZGR1aXplbmRlbi1pcmFuaWVycy1iaWotYWZzY2hlaWQtZ2VuZXJhYWwta2hhbWVuZWktaW4tdHJhbmVuLmh0bWw?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.