Search

Dit zijn de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland - RTL Nieuws

Dit zijn de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland - RTL Nieuws

De Australische Julie Richards (47) was samen met haar dochter Jessica (20) op het eiland. De moeder en dochter waren, net als veel andere slachtoffers, op een cruise. Ze waren de eerste geïdentificeerde slachtoffers. Jessica deed een studie diergeneeskunde en speelde rugby en trompet. Over moeder Julie is nog weinig bekend.

Van de 47 mensen die op White Island waren toen de vulkaan uitbarstte, kwamen er 38 passagiers van het cruiseschip dat in de haven lag. Die dag werd een tour georganiseerd om de actieve vulkaan te bekijken. Julie en Jessica hadden zich hiervoor ingeschreven.

Vader en stiefdochter

Een andere overledene is Australiër Gavin Dallow (52). Hij was samen met zijn vrouw Lisa Dallow (48) en zijn stiefdochter Zoe Hosking (15) op het eiland. Het lichaam van Gavin is inmiddels gevonden.

Ook zijn stiefdochter is vermoedelijk overleden. Haar lichaam is een van de acht lichamen die nog op het eiland liggen, maar waar reddingswerkers vanwege de veiligheid niet bij kunnen. Lisa Dallow ligt met brandwonden in het ziekenhuis.

Ervaren gidsen

Inmiddels is ook bekend dat de Nieuw-Zeelandse lokale gids Hayden Marshall-Inman is overleden. Hij werkte voor White Island Tours, dat toeristische uitstapjes op het vulkanische eiland organiseert. Hij werkte vijftien jaar als gids. Zijn familie omschrijft hem als iemand die vol in het leven stond en een zeer ervaren gids was. Hij hield van duiken en vissen.

Ook is een collega van Hayden overleden, Tipene Maangi (23). Hij werkte nog maar net voor White Island Tours en legde toeristen alles uit over de lokale Maori-cultuur. Hij woonde bij zijn oma op het eiland.

Flinke brandwonden

De ambassade van Maleisië heeft bevestigd dat een Maleisische toerist ook een van de doden is. Hier is verder weinig van bekend.

25 mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De meesten van hen zijn inmiddels geïdentificeerd, maar bij enkele slachtoffers is 90 tot 95 procent van hun lichaam verbrand en is de identificatie moeilijk. Door de brandwonden kunnen ze ook niet praten.

Reddingswerkers kunnen de acht vermisten nog altijd niet van de vulkaan halen, vanwege verhoogde vulkanische activiteit. Deskundigen verwachten dat geen van hen de vulkaanuitbarsting heeft overleefd.

Let's block ads! (Why?)



2019-12-11 11:34:43Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicmh0dHBzOi8vd3d3LnJ0bG5pZXV3cy5ubC9uaWV1d3MvYnVpdGVubGFuZC9hcnRpa2VsLzQ5NTE0NzEvdnVsa2FhbnVpdGJhcnN0aW5nLW5pZXV3LXplZWxhbmQtc2xhY2h0b2ZmZXJzLWF1c3RyYWxpZdIBAA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.