Search

Tweede coronabesmetting in Nederland, patiënt in thuisisolatie in Diemen - NU.nl

Tweede coronabesmetting in Nederland, patiënt in thuisisolatie in Diemen - NU.nl

Opnieuw is iemand in Nederland positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag. De vrouw zit in thuisisolatie in Diemen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Bij de vrouw werd in de nacht van donderdag op vrijdag vastgesteld dat ze besmet is. Dat bleek uit laboratoriumonderzoek in het Amsterdam UMC.

De patiënt heeft geen link met de man bij wie donderdag het coronavirus is vastgesteld. Ze was vorige week in de Italiaanse regio Lombardije, waar meerdere mensen besmet zijn met het COVID-19-virus. De GGD brengt in kaart met wie de vrouw contact heeft gehad.

De eerste patiënt in Nederland werd woensdag opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Vanwege een "sterke verdenking" werd de man direct in isolatie behandeld, volgens het protocol. Donderdagavond bleek dat hij inderdaad besmet is met het virus. Ook deze persoon is in Lombardije geweest.

Lombardije is een risicogebied

Nederlanders die terugkeren uit risicogebieden, waaronder Lombardije en de Chinese stad Wuhan, moeten na thuiskomst extra op hun gezondheid letten. Als zij binnen twee weken gezondheidsklachten krijgen, moeten ze thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts.

Als blijkt dat iemand inderdaad besmet is met het COVID-19-virus, dan kan die persoon afhankelijk van de ernst van de ziekteverschijnselen in thuisisolatie. Er kan ook een ziekenhuisopname volgen.

Het COVID-19-virus (coronavirus) in het kort:

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar.
  • Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten (minder dan bij bijvoorbeeld mazelen). Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen.

Let's block ads! (Why?)



2020-02-28 09:53:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicmh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2Nvcm9uYXZpcnVzLzYwMzM5MzIvdHdlZWRlLWNvcm9uYWJlc21ldHRpbmctaW4tbmVkZXJsYW5kLXBhdGllbnQtaW4tdGh1aXNpc29sYXRpZS1pbi1kaWVtZW4uaHRtbNIBcWh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2Nvcm9uYXZpcnVzLzYwMzM5MzIvdHdlZWRlLWNvcm9uYWJlc21ldHRpbmctaW4tbmVkZXJsYW5kLXBhdGllbnQtaW4tdGh1aXNpc29sYXRpZS1pbi1kaWVtZW4uYW1w?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.