Search

LIVE Vrouw en dochter van man uit Loon op Zand ook besmet - Telegraaf.nl

LIVE Vrouw en dochter van man uit Loon op Zand ook besmet - Telegraaf.nl

De GGD brengt nu in kaart met wie de vrouw en dochter contact hebben gehad. Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand: „We onderhouden goed contact met de gezinsleden en leven met hen mee. Het is erg vervelend wat de betrokkenen meemaken en de zorgen die dit met zich meebrengt. We roepen op om de privacy van het gezin te blijven respecteren.”

De 56-jarige man werd woensdag in het ziekenhuis opgenomen. Donderdag werd bekendgemaakt dat hij het eerste geval van besmetting is in ons land. Afgelopen week heeft hij in Tilburg carnaval gevierd. Volgens de Tilburgse burgemeester Theo Weterings was de man niet besmettelijk toen hij carnaval vierde en maakt hij het goed.

De autoriteiten geven aan dat er geen reden is voor extra maatregelen.

Ontwikkelingen 29 februari

  • Brits-Iraanse gevangene in Iraanse cel met corona besmet
  • Vrouw en dochter van man uit Loon op Zand ook besmet
  • De man en het jongste kind van de vrouw uit Amsterdam die is besmet met het coronavirus, zijn ook besmet.
  • Parijs verbiedt evenementen van 5000 mensen in afgesloten ruimten
  • Coronavirus grijpt om zich heen in Duits-Nederlandse grensregio
  • Gezinsleden Amsterdamse coronapatiënte hebben het virus ook
  • Grensregio versoepelt quarantainebeleid
  • Geen handen schudden voor wedstrijden in IJburg
  • Meer Nederlanders opgesloten in hotels Abu Dhabi
  • Tot nu toe 80 à 100 Nederlanders getest op corona
  • Brand in ziekenhuis Iran
  • Aantal besmettingen Zuid-Korea gestegen tot boven 3000
  • Dodental China loopt weer op

Uitslag gezinsleden Amsterdamse vrouw

De man en het jongste kind van de vrouw uit Amsterdam die is besmet met het coronavirus, zijn ook besmet. Dat is gebleken uit monsters die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onderzocht, zo meldt een woordvoerder van het RIVM. De twee verblijven nu ook in thuisisolatie. De twee andere kinderen uit het gezin zijn niet besmet, meldt de GGD zaterdagmiddag.

Van de besmette vader en het jongste kind worden nu ook alle contacten in kaart gebracht en onderzocht.

Vrijdag werd bekend dat de besmette Amsterdamse in Diemen in thuisisolatie zit. Zij was in Lombardije (Noord-Italië) geweest en kreeg daarna klachten. Ook haar man is in Lombardije geweest. Ze bivakkeren in Diemen omdat hun huis in Amsterdam wordt verbouwd.

Er zijn nu voor zover bekend in totaal zes personen in Nederland die besmet zijn met het virus. Bij een man uit Loon op Zand werd het eerder deze week als eerste ontdekt. Ook hij heeft de besmetting in Lombardije opgelopen. Hij verblijft nog in een ziekenhuis in Tilburg.

Brits-Iraanse gevangene in Iraanse cel met corona besmet

Een Brits-Iraanse vrouw die vastzit in Iran, is daar besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. De echtgenoot van Nazanin Zaghari-Ratcliffe heeft dat volgens Britse media gemeld.

Volgens echtgenoot Richard weigert de gevangenis de besmetting te bevestigen maar hij zegt dat hij "verbaasd zou zijn" als ze niet ziek is. "Er zijn genoeg symptomen en de autoriteiten zijn onwillig om dat te zien'.

Parijs verbiedt evenementen van 5000 mensen in afgesloten ruimten

De Franse minister van Gezondheid, Olivier Véran, heeft bijeenkomsten van meer dan 5000 mensen in afgesloten ruimten verboden als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Het land heeft volgens Véran momenteel 73 besmettingsgevallen geconstateerd, zestien meer dan bij de vorige telling. Twee patiënten zijn overleden en twaalf genezen.

Véran zei dat de regering in dit stadium geen plannen heeft de gemeenteraadsverkiezingen af te blazen. Die staan 15 en 22 maart op het programma. De halve marathon van Parijs gaat zondag niet door vanwege het virus.

Coronavirus grijpt om zich heen in Duits-Nederlandse grensregio

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de Duitse regio Heinsberg, vlak over de grens met Sittard, is zaterdag explosief gestegen. Volgens de Duitse omroep WDR is er tot nu toe bij zestig mensen het virus aangetroffen. Onder de besmette personen zijn ook vier kinderen van een kinderdagverblijf, maakte het regiobestuur bekend. Vrijdagavond stond de teller nog op 37 gevallen.

Grensregio Heinsberg versoepelt quarantainebeleid

De Duitse regio (Kreis) Heinsberg aan de Limburgse grens, tussen Roermond en Brunssum, matigt per direct het quarantainebeleid. Niet iedereen die in contact is gekomen met een met het coronavirus besmet persoon, hoeft zoals tot nu toe gebruikelijk in quarantaine. Alleen mensen die sindsdien ziek werden, moeten in quarantaine en zich indien nodig laten testen. Op enkele uitzonderingen na kunnen anderen gewoon doorgaan met hun werk en andere dagelijkse bezigheden.

Dat zei hoofd Stephan Pusch van Kreis Heinsberg zaterdagochtend in een videoboodschap aan de bevolking. Aanleiding is een besmette medewerkster bij de Kreis zelf. Zou nu iedereen die met haar in contact is geweest direct naar huis moeten en 14 dagen binnen moeten blijven, dan lagen het hele Kreisbestuur en het crisisteam al die tijd plat, en dat is geen doen, zei Pusch.

Geen handen schudden voor voetbal- of hockeywedstrijd

Bij de hockey- en voetbalclub in de Amsterdamse wijk IJburg worden dit weekend geen handen geschud voorafgaand aan de wedstrijden. De clubs treffen hygiënemaatregelen, omdat een vrouw uit de hoofdstad met het coronavirus is besmet. Zij heeft afgelopen week onder meer als ’luizenpluizer’ contact gehad met kinderen op basisschool Laterna Magica op IJburg.

De wedstrijden en trainingen van hockeyclub AHC IJburg en AFC IJburg gaan vooralsnog door. „Dit tot nader order van de gemeente”, zegt voorzitter van de hockeyclub Christine Willems. Wel staat in de toiletten uit voorzorg desinfecterende zeep.

Meer Nederlanders opgesloten in hotels Abu Dhabi

In de hotels die in Abu Dhabi zijn afgesloten vanwege het coronavirus zitten naast Nederlandse wielrenners ook een aantal andere Nederlanders. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet precies zeggen om hoeveel het er gaat.

„De ambassade heeft contact met een paar Nederlanders en ze proberen nog na te gaan of er nog andere Nederlanders in het hotel verblijven waarmee nog geen contact is geweest”, aldus een woordvoerder van het ministerie. Het is niet bekend of deze Nederlanders ook zijn getest op het coronavirus.

De renners en overige teamleden van de wielerploegen die nog altijd vastzitten in een hotel in Abu Dhabi hebben wel een test ondergaan. Het ministerie van Volksgezondheid van het emiraat bevestigde dat 167 afgenomen tests geen besmetting hebben aangetoond. De komende uren worden meer resultaten verwacht. Tot die tijd blijven de renners en stafleden in quarantaine.

Tot nu toe 80 à 100 Nederlanders getest op corona

Tot nu toe zijn tussen de 80 en 100 Nederlanders getest op het nieuwe coronavirus. Op de vier bekende patiënten na waren alle testen negatief, zegt een woordvoerder van het RIVM zaterdagochtend.

Brand in ziekenhuis Iran

Bewoners van de Iraanse stad Bandar Abbas hebben een ziekenhuis in brand gestoken omdat mensen dachten dat daar patiënten met het coronavirus waren opgenomen. Geruchten deden de ronde dat de zieken uit een andere stad naar de kliniek waren overgebracht om in quarantaine geplaatst te worden. Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis zijn dat leugens, meldt nieuwszender al-Arabiya.

Aantal besmettingen Zuid-Korea boven 3000

Het aantal mensen in Zuid-Korea dat besmet is met het coronavirus is zaterdag gestegen tot ruim boven de 3000. De gezondheidsdiensten meldden 219 nieuwe gevallen waardoor het totaal aantal besmettingen in het Aziatische land op 3150 komt te staan.

Eerder op de dag maakten de autoriteiten al 594 nieuwe gevallen bekend. Het gaat om de sterkste stijging van het aantal besmettingen in een dag sinds het virus op 20 januari voor het eerst opdook in Zuid-Korea.

Dodental China stijgt weer

Het dagelijkse aantal doden door en nieuwe besmettingen van het coronavirus in China loopt weer op. De autoriteiten melden zaterdag dat er 47 mensen zijn gestorven tegen 29 doden een dag eerder. Tot nu toe heeft het longvirus in het Aziatische land 2835 levens geëist.

Bijna alle sterfgevallen vonden plaats in Hubei, de centraal-Chinese provincie waar het virus voor het eerst opdook. Een van de 47 doden viel in Peking, de andere in de provincie Henan.

Let's block ads! (Why?)



2020-02-29 15:32:12Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3LnRlbGVncmFhZi5ubC9uaWV1d3MvMTU2OTc5MDQyNC9saXZlLXZyb3V3LWVuLWRvY2h0ZXItdmFuLW1hbi11aXQtbG9vbi1vcC16YW5kLW9vay1iZXNtZXTSAQA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.