Search

Hanau in rouw: bloedbad in shishalounges, ook schutter en moeder dood - Telegraaf.nl

Hanau in rouw: bloedbad in shishalounges, ook schutter en moeder dood - Telegraaf.nl

Rond 22.00 uur ’s avonds werden de eerste schoten gelost bij een shishalounge in het westen van Hanau, op het Kurt-Schumacher-Platz. De dader ging ervandoor in een donkere wagen. Daarna werden weer schoten gelost bij een ander waterpijpcafé.

In het eerste doelwit zaten volgens Duitse media voornamelijk jonge mensen van Koerdische komaf. Hier vermoordde hij vijf zeker mensen.

Dader dood in woning

Direct na de schietpartijen startte de politie een grote zoekactie naar de dader. De man is later dood aangetroffen in zijn woning. In het huis werd ook het lichaam van de moeder van de schutter gevonden. Rathjen heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd, aldus de politie. Hij handelde alleen.

In de woning is een manifest en een Engelstalige video aangetroffen. De Duitse autoriteiten spreken van een ’xenofobisch motief’ bij de 43-jarige dader. Rathjen zou een afkeer van vreemdelingen hebben. Hij wordt verdacht van terrorisme. „Federale aanklagers hebben het onderzoek in handen genomen vanwege het belang van deze zaak”, meldt een justitiewoordvoerder nog.

De man heeft eerder een video opgenomen waar hij tekeer gaat tegen migranten uit Arabische landen en Turkije.

Lees verder onder de foto.

Op straat liggen nog kogels.

Op straat liggen nog kogels.

Hanau ligt in de deelstaat Hessen, twintig kilometer ten oosten van Frankfurt. De burgemeester is geschokt door de twee schietpartijen. „Het was een verschrikkelijke avond”, aldus burgemeester Claus Kaminsky tegen de krant Bild. „De avond zal ons nog lang bezighouden. Het is een avond die je je niet erger voor kunt stellen.”

„Onze gedachten zijn bij de mensen in Hanau”, liet kanselier Merkel weten in een verklaring. „Onze welgemeende condoleances gaan uit naar de getroffen gezinnen.”

Agenten hebben de omgeving van de schietpartij afgegrendeld.

Agenten hebben de omgeving van de schietpartij afgegrendeld.

EC: deze tragedie schokt ons diep

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft ontsteld gereageerd op de schietpartij in het Duitse Hanau. „De tragedie die gisternacht in Hanau plaatsvond heeft me diep geschokt”, schreef de Duitse op Twitter. „Mijn gedachten zijn bij de familie en vrienden van de slachtoffers, aan wie ik mijn oprechte deelneming overbreng. Wij rouwen met hen.”

Turkije heeft het bloedbad in Hanau veroordeeld. De woordvoerder van president Recep Tayyip Erdogan spreekt over een „racistische aanval” en wil dat de Duitse autoriteiten de zaak tot op de bodem uitzoeken.

Let's block ads! (Why?)



2020-02-20 11:09:08Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibGh0dHBzOi8vd3d3LnRlbGVncmFhZi5ubC9uaWV1d3MvNDM5MDc4MzkvaGFuYXUtaW4tcm91dy1ibG9lZGJhZC1pbi1zaGlzaGFsb3VuZ2VzLW9vay1zY2h1dHRlci1lbi1tb2VkZXItZG9vZNIBAA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.