Search

Duitse justitie vermoedt extreemrechts motief voor aanslag in Hanau - NU.nl

Duitse justitie vermoedt extreemrechts motief voor aanslag in Hanau - NU.nl

Volgens de Duitse justitie zijn er aanwijzingen dat de dader van de aanslag in Hanau in de nacht van woensdag op donderdag handelde uit een extreemrechts motief. De man liet een brief en videoboodschap achter waarin hij schuld zou bekennen. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Hessen wordt de aanslag onderzocht als een mogelijke terroristische aanslag.

Volgens de minister is de dader een 43-jarige Duitser. Het onderzoek naar de brief en video loopt nog. Ook de landelijke antiterrorisme-eenheid is inmiddels betrokken bij het onderzoek. Volgens de Duitse krant Bild werden in zijn auto ook munitie en magazijnen aangetroffen. De man was een sportschutter en zou een wapenvergunning hebben.

Volgens de krant zou hij in de brief hebben geschreven dat bepaalde volkeren "vernietigd" moeten worden. Daarnaast zou hij een paar dagen geleden een YouTube-video online hebben geplaatst waarin hij onder meer de duivel zou vereren. Ook zou hij een website hebben waarop hij extreemrechtse opvattingen deelde. Meerdere slachtoffers hebben een migrantenachtergrond. Volgens Bild zijn veel slachtoffers van Koerdische of Turkse afkomst.

Dader doodde mensen in twee bars

De dader schoot in de nacht van woensdag op donderdag zeker negen mensen dood bij twee shishabars. Hij doodde woensdagavond rond 22.00 uur drie personen in een bar. Vervolgens reed hij naar een ander district van Hanau, in de buurt van Frankfurt. Daar zou hij nog zeker vijf mensen hebben doodgeschoten. Volgens het Duitse blad Der Spiegel wordt er in Hanau, Frankfurt en Berlijn donderdagavond een wake gehouden voor de slachtoffers.

Meerdere mensen raakten zwaargewond bij de schietincidenten. Een van hen overleed donderdagochtend.

Moeder van dader is mogelijk het tiende dodelijke slachtoffer

De man werd donderdagochtend dood aangetroffen in zijn huis in Hanau. Volgens de politie heeft hij zichzelf na zijn daad om het leven gebracht. In het huis werd ook een tweede lichaam gevonden.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Hessen gaat het om de moeder van de dader. Mogelijk is zij het tiende dodelijke slachtoffer.

Let's block ads! (Why?)



2020-02-20 08:44:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibWh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2J1aXRlbmxhbmQvNjAzMjEwNy9kdWl0c2UtanVzdGl0aWUtdmVybW9lZHQtZXh0cmVlbXJlY2h0cy1tb3RpZWYtdm9vci1hYW5zbGFnLWluLWhhbmF1Lmh0bWzSAWxodHRwczovL3d3dy5udS5ubC9idWl0ZW5sYW5kLzYwMzIxMDcvZHVpdHNlLWp1c3RpdGllLXZlcm1vZWR0LWV4dHJlZW1yZWNodHMtbW90aWVmLXZvb3ItYWFuc2xhZy1pbi1oYW5hdS5hbXA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.