Search

Aangifte tegen vrachtwagenchauffeur die door trein werd geramd: 'Dit had heel anders kunnen aflopen' - Omroep Brabant

Aangifte tegen vrachtwagenchauffeur die door trein werd geramd: 'Dit had heel anders kunnen aflopen' - Omroep Brabant

Op een bord langs de weg stond dat er alleen voertuigen mochten rijden van maximaal tien meter. Het transportbedrijf gaf donderdag zelf toe dat de vrachtwagen 16,5 meter lang was.

"Dit had veel slechter kunnen aflopen", laat een woordvoerder van ProRail weten. "Nu zijn er gelukkig geen gewonden gevallen, maar duizenden reizigers hebben hierdoor de hele dag om moeten reizen."

Door aangifte te doen tegen de vrachtwagenchauffeur wil de spoorbeheerder een voorbeeld stellen. "Op deze manier moeten meer chauffeurs zich bewust worden van het belang van die borden."

Het ongeluk met de trein en vrachtwagen gebeurde woensdagochtend. Daar kwam de vrachtwagen stil te staan op een spoorwegovergang bij Berkel-Enschot. De chauffeur wist op tijd uit de vrachtwagen te klimmen voor deze werd geramd door een trein. Door het ongeluk reden er de hele dag geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch.

LEES OOK:

Enorme ravage na botsing tussen trein en vrachtwagen in Berkel-Enschot, rest van de dag geen treinen

Vrachtwagen die door trein werd geramd, was te lang voor spoorwegovergang

Let's block ads! (Why?)



2020-02-27 15:53:56Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMijQFodHRwczovL3d3dy5vbXJvZXBicmFiYW50Lm5sL25pZXV3cy8zMTYzNDAzL0FhbmdpZnRlLXRlZ2VuLXZyYWNodHdhZ2VuY2hhdWZmZXVyLWRpZS1kb29yLXRyZWluLXdlcmQtZ2VyYW1kLURpdC1oYWQtaGVlbC1hbmRlcnMta3VubmVuLWFmbG9wZW7SAQA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.