Search

Pedro Sánchez krijgt vertrouwen van Spaanse parlement - NOS

Pedro Sánchez krijgt vertrouwen van Spaanse parlement - NOS

De aankomende regering van de sociaal-democratische Pedro Sánchez heeft het vertrouwen gekregen van het Spaanse parlement. Dat betekent dat hij kan gaan regeren met de radicaal-linkse partij Podemos.

Hij kreeg de steun van 167 Kamerleden, wat net genoeg was voor een meerderheid. Er waren 165 stemmen tegen en 18 parlementsleden onthielden zich van stemming. Vanwege de spannende stemming had Sánchez alle verloven ingetrokken.

Sánchez gaat het meest linkse kabinet sinds het herstel van de democratie in 1975 leiden. Hij is onder meer van plan om de minimumlonen en pensioenen te verhogen en de lasten voor grote bedrijven en de allerrijksten te verzwaren.

Voor het eerst een coalitie

Het is voor het eerst dat Spanje te maken krijgt met een regering die uit meerdere partijen bestaat. Tot nu toe werd het land altijd door uitsluitend één rechtse of linkse partij geleid. Vrijdag komt de nieuwe ministerraad voor het eerst bijeen.

Voor zondag zijn de eerste demonstraties tegen de nieuwe regering aangekondigd. Tegenstanders zullen zich verzamelen voor de deuren van gemeentehuizen in het hele land.

Let's block ads! (Why?)



2020-01-07 13:35:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiGGh0dHBzOi8vbm9zLm5sL2wvMjMxNzY2MdIBXWh0dHBzOi8vYW1wLm5vcy5ubC9hcnRpa2VsLzIzMTc2NjEtcGVkcm8tc2FuY2hlei1rcmlqZ3QtdmVydHJvdXdlbi12YW4tc3BhYW5zZS1wYXJsZW1lbnQuaHRtbA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.