Search

Meisje (8) krijgt vuurwerk in kleding en loopt ernstige brandwonden op - Leeuwarder Courant

Meisje (8) krijgt vuurwerk in kleding en loopt ernstige brandwonden op - Leeuwarder Courant

Een 8-jarig meisje uit Dronryp is tijdens de jaarwisseling met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Zij kreeg vuurwerk in haar kleding. Een 23-jarige vrouw uit Heerenveen liep oogletsel op, toen ze vuurwerk in haar gezicht kreeg.

Dat meldt de politie Noord-Nederland woensdagochtend. De politie spreekt van een jaarwisseling die wordt gekenmerkt door de verraderlijke mist. Bij een kettingbotsing op de A32 kwam een 58-jarige vrouw uit Dokkum om het leven. De politie had de handen vol aan de ernstige kettingbotsingen op de A32 bij Akkrum en op de A7 bij Heerenveen. Bij daglicht doet de vekeersongevallenanalyse (VOA) nog onderzoek op de A32. Daarna wordt de weg pas weer opengesteld voor verkeer en worden de auto’s afgesleept.

Lees ook | Dit is wat we tot nu toe weten over de mistige jaarwisseling

Op verschillende plaatsen in de provincie zijn daarnaast aanhoudingen verricht. Zo is in Drachten aan de Middelwyk een 17-jarige jongen zonder vaste woonplaats opgepakt, omdat hij mogelijk meerdere mensen met een mes bedreigde en om geld vroeg. In Leeuwarden is een een 38-jarige Leeuwarder na een vechtpartij vastgezet. Hij wilde zich niet identificeren en mocht zijn roes op het cellencomplex uitslapen. Elders in de stad, in het Julianapark, waarschuwden omstanders de hulpdiensten omdat zij een ernstig onderkoelde man hadden aangetroffen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees ook | Brandweer rukte 83 keer uit, ziekenhuizen hadden het drukker

Grote incidenten met geweld zijn er in Friesland niet geweest. Hulpverleners zijn in de provincie niet belaagd, zegt ook Veiligheidsregio Fryslân. Woordvoerster Ingrid Weert: ,,Dat gebeurt gelukkig ook niet zo vaak in onze provincie.’’ Er was even sprake van dat brandweermannen met vuurwerk zouden zijn bekogeld in de Leeuwarder wijk Bilgaard, maar dat klopt niet.

Elders in het Noorden was wel geweld tegen hulpverleners. In Nieuwe Pekela (Groningen) raakte een agente gewond aan haar gezicht toen een vuurwerkbom onder een bluswagen van de brandweer werd gegooid. De brandweer bluste op dat moment een brandje op straat. In het eveneens Groningse Muntendam zijn vier politieagenten beschoten met een lawinepijl, toen zij hulp verleenden bij een woningbrand. Er is nog niemand aangehouden.

Let's block ads! (Why?)



2020-01-01 10:32:21Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMieGh0dHBzOi8vd3d3LmxjLm5sL2ZyaWVzbGFuZC93YWFkaG9la2UvTWVpc2plLTgta3Jpamd0LXZ1dXJ3ZXJrLWluLWtsZWRpbmctZW4tbG9vcHQtZXJuc3RpZ2UtYnJhbmR3b25kZW4tb3AtMjUxOTI4NTUuaHRtbNIBAA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.