Search

Nieuw onderzoek naar 'ernstig psychotische' Thijs H. - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

Nieuw onderzoek naar 'ernstig psychotische' Thijs H. - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

De Brunssumse moordverdachte Thijs H. (28) wordt over een maand opnieuw verhoord. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum achten hem volledig ontoerekeningsvatbaar, maar justitie neemt die conclusie niet zomaar aan.

Zij wil nieuw, aanvullend onderzoek laten doen en Thijs dus opnieuw horen. "We hebben misschien nog meer vragen dan vóór dit rapport."

Lees ook: Mogelijk geen cel: Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar

Moorden bekend
In een eerder stadium bekende Thijs twee moorden op de Brunssummerheide en één in Den Haag. Het ging in alle gevallen om een dodelijke steekpartij in mei. De Brunssumer, die in Den Haag woonde voor zijn studie, claimde in een psychose te verkeren ten tijde van de moorden.

Psychotische stoornis
Dat wordt onderstreept door deskundigen van het Pieter Baan Centrum. In het rapport wordt gesproken over een ernstige psychotische ontregeling, waar niemand echt iets van kon merken, omdat Thijs 'goed is in het verhullen van wat er daadwerkelijk in hem omgaat.' Er lijkt sprake van een chronische psychotische stoornis, die neigt naar schizofrenie.

Lees ook: Thijs H. bekent drie moorden: 'Kreeg opdracht'

Nieuw onderzoek
Volgens justitie is die conclusie moeilijk te rijmen met verschillende punten in het dossier. Thijs zocht bijvoorbeeld op internet hoe hij een psychose kan veinzen. Naar die zoekopdrachten doet justitie nu verder onderzoek, maar ze wil daarover ook graag antwoorden van Thijs zelf. De moordverdachte verklaarde in het Pieter Baan Centrum ook gedetailleerder en uitgebreider dan bij de politie; daarover heeft justitie verschillende vragen.

Depressieve verdachte
Serge Weening, advocaat van de Brunssumer, adviseerde Thijs geen vragen te beantwoorden op zitting. "Hier naast mij zit iemand die herstellende is van een psychotische episode, deskundigen spreken nu van een depressie. Hij zag erg op tegen deze zitting, ook vanwege de grote publieke belangstelling." Thijs staat wel open voor een nieuw verhoor bij de rechter-commissaris.

Lees hier het liveblog over de zitting van dinsdagmorgen.

Let's block ads! (Why?)



2019-12-17 09:42:36Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiSWh0dHBzOi8vd3d3LjFsaW1idXJnLm5sL25pZXV3LW9uZGVyem9lay1uYWFyLWVybnN0aWctcHN5Y2hvdGlzY2hlLXRoaWpzLWjSAQA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.