Search

'GGZ vond opname Thijs H. onnodig ondanks smeken ouders' - 1Limburg - Nieuws en Sport uit Limburg

'GGZ vond opname Thijs H. onnodig ondanks smeken ouders' - 1Limburg - Nieuws en Sport uit Limburg

Moordverdachte Thijs H. werd voor de dubbele moord op de Brunssummerheide tot twee keer toe niet opgenomen voor psychotisch gedrag, ondanks noodkreten van zijn ouders.

Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdagochtend.

Bezeten
H. stak op 4 mei een vrouw dood in Den Haag en drie dagen later twee anderen op de Brunssummerheide. Uit onderzoek van de krant bleek dat de ouders van H. op zondag en maandag na de eerste moord om hulp vroegen voor hun zoon. Hij zou 'bezeten gedrag' vertonen, gewond zijn, amper slapen en zijn omgeving angst aanjagen.

Bijwerking
De ouders namen H. zondags mee naar de spoedeisende psychiatrie voor opname, maar keerden weer huiswaarts nadat twee psychiaters stelden dat ze zich geen zorgen hoefden te maken, omdat het slechts op bijwerkingen van zijn nieuwe ADHD-medicijn zou gaan.

Niet verbeterd
Omdat de situatie maandag niet verbeterd was, probeerden H's ouders het nogmaals. Bij PsyQ, onderdeel van GGZ Mondriaan, kregen ze wederom te horen dat het gedrag een bijwerking van de medicatie was en werd H. niet opgenomen. Een dag later vermoordde hij een man en vrouw op de Brunssummerheide.

Teleurstellend
De advocaat van de nabestaanden laat in het AD weten geschokt te zijn door het nieuws. "Als er inderdaad geen hulp kwam, dan is dat zeer zorgwekkend en teleurstellend. Als er fouten zijn gemaakt, dan moet dat duidelijk worden, daar roepen we toe op. Alleen als er lessen geleerd kunnen worden en herhaling voorkomen kan worden, is het niet voor niets geweest."

Mondriaan wilde in de krant niet reageren.

Let's block ads! (Why?)



2019-11-16 07:48:26Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTWh0dHBzOi8vd3d3LjFsaW1idXJnLm5sL2dnei12b25kLW9wbmFtZS10aGlqcy1oLW9ubm9kaWctb25kYW5rcy1zbWVrZW4tb3VkZXJz0gEA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.