Search

איראן: הרשויות טוענות כי השקט שב למדינה - וואלה!

איראן: הרשויות טוענות כי השקט שב למדינה - וואלה!

הרשויות באיראן: "השקט שב למדינה"; האו"ם: עשרות מפגינים נהרגו
צילום: רויטרס, עריכה: טל רזניק

הרשויות באיראן אמרו היום (שלישי) כי ההפגנות ברחבי המדינה דעכו, יממה אחרי שמשמרות המהפכה איימו בפעולה "נחרצת" אם המחאה שהחלה בשל עליית מחירי הדלק לא תיפסק. "השקט הושב למדינה", אמר דובר מערכת המשפט רולמחוסיין אסמאעילי במסיבת עיתונאים. עם זאת, לפי סרטונים שהועלו לרשתות החברתיות למרות השבתת האינטרנט שנועדה למנוע את התפשטות המחאה, הראו כי ההפגנות נמשכו במהלך הלילה בכמה ערים במדינה במקביל לנוכחות מוגברת של כוחות הביטחון ברחובות.

מספר ההרוגים האמתי בהפגנות עדיין לא ידוע, אך לפי האו"ם, יש דיווחים על עשרות הרוגים. רופרט קולביל, דובר של לשכת זכויות האדם של האו"ם, אמר כי יש דאגה רבה מהשימוש שעושים כוחות הביטחון האיראניים באש חיה נגד מפגינים, והוא הפציר בטהראן לרסן אותם. הוא גם קרא לרשויות להשיב את שירותי האינטרנט ולשמור על זכום של המפגינים להביע מחאה. לדבריו, היקף הנפגעים הוא "חמור מאוד".

במהלך הלילה, לפי דיווחים של סוכנויות ידיעות רשמיות, שלושה אנשי ביטחון נדקרו למוות ליד טהראן. הרשויות אמרו שעד עתה נעצרו כאלף "מתפרעים".

ההפגנות, הגדולות ביותר באיראן מאז גל המחאה של תחילת 2018, החלו ביום שישי כשמאות צעירים ופועלים הביעו זעם על תכנית קיצוב הדלק, שהובילה לזינוק של כ-50% במחירם. הם מוחים על השחיתות השלטונית ועל הפערים בין העשירים לעניים ברפובליקה האסלאמית. חלקם תועדו בסרטונים שהופצו ברשתות החברתיות על ידי מתנגדי המשטר כשהם שורפים תמונות של מנהיגי המדינה וקוראים להפלת השלטון, לצד עימותים בין המפגינים לכוחות הביטחון. מנגד, הטלוויזיה הממלכתית דיווחה כי "אלפי איראנים קיימו עצרות בכמה ערים כדי לגנות את המהומות".

המנהיג העליון עלי חמינאי האשים ביום ראשון כי האחראים למהומות שפרצו במדינה הן אויבותיה של טהראן ובהן ארצות הברית, כן כינה את המפגינים "בריונים".

ארצות הברית, שפרשה מהסכם הגרעין עם איראן בשנה שעברה, והטילה מחדש את הסנקציות על המדינה, גינתה את טהראן בגין שימוש ב"כוח קטלני" וחסימת האינטרנט.

התסכול בקרב האזרחים ברפובליקה האסלאמית החל בעקבות מגמה של פיחות במטבע האיראני ועלייה חדה במחירי הלחם, האורז ומוצרי בסיס אחרים מאז שוושינגטון החלה במדיניות העיצומים הכלכליים שכונתה "לחץ מקסימלי" נגד איראן. זאת בעוד שהממשלה בטהראן טענה כי עליות המחירים נועדו לגייס כ-2.55 מיליארד דולר בשנה תמורת סובסידיות נוספת ל-28 מיליון משפחות קשות יום.

(עדכון ראשון: 11:51)

Let's block ads! (Why?)



2019-11-19 13:17:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiJWh0dHBzOi8vbmV3cy53YWxsYS5jby5pbC9pdGVtLzMzMjQ2NDnSAQA?oc=5

קרא עוד >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.