Search

Uitvaartbedrijf DELA neemt noodlijdende branchegenoot Yarden over - NU.nl

Uitvaartbedrijf DELA neemt noodlijdende branchegenoot Yarden over - NU.nl

Uitvaartbedrijf DELA neemt de noodlijdende concurrent Yarden over, meldt DELA maandag. Met de overname wordt het uitvaartbedrijf veruit de grootste in Nederland op het gebied van uitvaartverzorging en bijbehorende verzekeringen.

De nieuw ontstane combinatie kent ongeveer vijf miljoen verzekerden, met drieduizend medewerkers en meer dan honderd uitvaartcentra en crematoria.

Beide partijen nemen wel de tijd om de samenvoeging compleet te maken, volgens DELA moet dit uiterlijk in 2022 afgerond worden. Ook moeten toezichthouders de voorgenomen overname nog goedkeuren. Hoeveel DELA neertelt voor Yarden, maakt het bedrijf niet bekend.

De overname zal wel tot ontslagen leiden, schrijft DELA-algemeen directeur Edzo Doeve. "We verwachten dat er banen verdwijnen op Yardens hoofdkantoor in Almere. Het gaat om staffuncties en banen in het verzekeringsbedrijf. Bij uitvaartverzorging is die kans kleiner want onze faciliteiten en locaties zijn grotendeels complementair aan elkaar", aldus Doeve.

Yarden in de problemen door niet-versoberde polissen

Yarden kwam vorig jaar in de problemen toen bleek dat de voorwaarden van honderdduizenden polissen niet waren versoberd, terwijl uitvaarten juist flink duurder waren geworden. Hierdoor moesten klanten bijbetalen voor hun uitvaart.

Het bedrijf lijkt door de overname voorlopig uit de problemen. DELA pompt ongeveer een half miljard euro in Yarden, om zo de financiële buffers te versterken, zegt Doeve maandag tegen Het Financieele Dagblad (FD).

Let's block ads! (Why?)



2019-10-28 13:19:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2Vjb25vbWllLzYwMDcxNTIvdWl0dmFhcnRiZWRyaWpmLWRlbGEtbmVlbXQtbm9vZGxpamRlbmRlLWJyYW5jaGVnZW5vb3QteWFyZGVuLW92ZXIuaHRtbNIBaGh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2Vjb25vbWllLzYwMDcxNTIvdWl0dmFhcnRiZWRyaWpmLWRlbGEtbmVlbXQtbm9vZGxpamRlbmRlLWJyYW5jaGVnZW5vb3QteWFyZGVuLW92ZXIuYW1w?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.