Search

Drachten rouwt om doodgestoken Roan (16): 'Ergste wat je kan meemaken' - RTL Nieuws

Drachten rouwt om doodgestoken Roan (16): 'Ergste wat je kan meemaken' - RTL Nieuws

Twee tieners, van 14 en 15 jaar, zitten vast voor de steekpartij. Ze zitten in beperkingen en het is nog altijd onduidelijk wat de aanleiding van de steekpartij was.

'Een schat van een jongen'

Vrienden en familieleden schrijven op sociale media dat Roan een week lang heeft 'gevochten' voor zijn leven, maar dat hij vannacht alsnog is overleden. 

Jenny Minnen, die op dit moment namens de familie het woord voert richting de media, zegt dat de nabestaanden immens veel verdriet hebben. "Roan was heel geliefd en had heel veel vriendjes en vriendinnetjes. Het was echt een schat van een jongen."

Burgemeester Rijpstra zegt tegen RTL Nieuws dat het nieuws heel hard is aangekomen in zijn gemeente. "Het is als een donderslag bij heldere hemel. Echt verschrikkelijk en ongelooflijk erg voor de hele familie."

'Waarom doe je dit?'

Rijpstra zegt niet te begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren. "Je vraagt je echt af hoe dit mogelijk is. Dat je zoiets doet met een mes. Wat zijn de motieven geweest? Waarom doe je dit? Dat wordt allemaal onderzocht, maar het staat vast dat de impact heel erg groot is."

Op de plek waar de steekpartij plaatsvond, voor een café aan de Zuidkade, worden vandaag de eerste bloemen neergelegd.

Herdenken op school

Op de middelbare school van Roan, het CSG Liudger, is een gedenkhoekje ingericht. Directeur Joop Vogel: "Vanmiddag komen leerlingen en leraren samen. Het verdriet overheerst op dit moment."

Woensdagavond 1 januari zullen familieleden en andere nabestaanden een stille tocht lopen in Drachten. 

Let's block ads! (Why?)



2019-12-30 12:59:49Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnJ0bG5pZXV3cy5ubC9uaWV1d3MvbmVkZXJsYW5kL2FydGlrZWwvNDk3MDQ4Ni9kcmFjaHRlbi1yb3V3LXJvYW4tb3ZlcmxlZGVuLXN0ZWVrcGFydGlqLWNhZmXSAQA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.