Search

OM: Ridouan Taghi gaf motorclub Caloh Wagoh moordopdrachten - NU.nl

OM: Ridouan Taghi gaf motorclub Caloh Wagoh moordopdrachten - NU.nl

Ridouan Taghi heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) motorclub Caloh Wagoh moordopdrachten gegeven, liet justitie vrijdag weten op een zitting in het proces tegen leden van de motorclub.

De rechtszaak die nog niet inhoudelijk wordt behandeld, gaat inmiddels over in totaal twaalf moorden, dan wel pogingen of voorbereidingen hiertoe. Hiervoor staan in totaal twaalf verdachten terecht.

De officier van justitie liet weten dat de kroongetuige in deze zaak, Tony de G., heeft verklaard dat de meeste moordopdrachten "uit de koker van Taghi", kwamen. Welke liquidaties, of pogingen daartoe dit specifiek zijn, werd niet duidelijk gemaakt. Taghi zal vooralsnog niet worden vervolgd in dit proces.

Een van de oprichters van Caloh Wagoh, Delano R., werd door het OM omschreven als onderaannemer van Taghi. Kroongetuige De G. heeft verklaard dat R. de opdrachten voor de moorden doorgaf aan drie zogenoemde moordcommando's "naar gelang wie er beschikbaar was", aldus de officier.

Kroongetuige De G., heeft gezegd onderdeel te zijn geweest van een van deze liquidatieteams.

Verdachte tussenpersonen in het buitenland aangehouden

De onlangs in Sint Maarten en in Spanje aangehouden Feno D. (34) en de man die door het OM wordt aangeduid als B. fungeerden volgens de officier als tussenpersonen. Zij lieten aan R. weten welke personen vermoord moesten worden.

Hiervoor werden bedragen van 70.000 euro tot 90.000 euro geboden. Bewijs hiervoor is inzichtelijke geworden omdat vermoedelijk R. foto's en opnames heeft gemaakt van de berichten waarin de opdrachten voor liquidaties werden gegeven.

De onderlinge communicatie werd omschreven als een "koehandel in het vermoorden van mensen."

Caloh Wagoh zou ook voor Turkse criminelen hebben gewerkt

De kroongetuige heeft eveneens verklaard dat Caloh Wagoh ook voor Turkse criminelen heeft gewerkt. Verdachte Greg R., die eveneens een hoge positie binnen Caloh Wagoh zou bekleden, was volgens De G. de persoon die deze contacten onderhield.

Voorbeeld hiervan is de moord op Zeki Yumusak in juli 2017 in Rotterdam.

Let's block ads! (Why?)



2019-10-04 08:35:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2Jpbm5lbmxhbmQvNjAwMTYzNC9vbS1yaWRvdWFuLXRhZ2hpLWdhZi1tb3RvcmNsdWItY2Fsb2gtd2Fnb2gtbW9vcmRvcGRyYWNodGVuLmh0bWzSAWNodHRwczovL3d3dy5udS5ubC9iaW5uZW5sYW5kLzYwMDE2MzQvb20tcmlkb3Vhbi10YWdoaS1nYWYtbW90b3JjbHViLWNhbG9oLXdhZ29oLW1vb3Jkb3BkcmFjaHRlbi5hbXA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.