Search

Bezetten Blauwbrug Amsterdamse politie arresteert 150 klimaatactivisten - RTL Nieuws

Bezetten Blauwbrug Amsterdamse politie arresteert 150 klimaatactivisten - RTL Nieuws

Leden van de actiegroep Extinction Rebellion blokkeerden de brug bij de Stopera. Maar volgens de politie mocht dit niet. Die riep ze op om zelfstandig te vertrekken, anders zouden ze opgepakt worden. 

Vastgelijmd

Inmiddels veegt de politie de Blauwbrug schoon. Alle demonstranten worden daar weggehaald. De Amsterdamse politie spreekt van 130 mensen die zijn opgepakt, de rest is op een andere plek vrijgelaten.

De actievoerders weigeren te vertrekken en hebben zich zelfs vastgelijmd aan de brug, ziet verslaggever Hans Schutte.

Meerdere acties

De actievoerders worden in een bus geplaatst en daarna weggevoerd. De actiegroep Extinction Rebellion voerde maandag, dinsdag en vrijdag ook al actie in Amsterdam. 

De activisten kondigden ook aan dat ze de brug bij de kruising Nieuwe Herengracht en Jonas Daniël Meijerplein blokkeren en actie voeren bij het Waterlooplein voor de Mozes en Aäronkerk. Op de Blauwbrug dragen de actievoerders een groot spandoek met de teksten: 'Opstand voor het leven' en 'Rebel voor je leven'.

Let's block ads! (Why?)



2019-10-12 09:18:48Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicWh0dHBzOi8vd3d3LnJ0bG5pZXV3cy5ubC9uaWV1d3MvbmVkZXJsYW5kL2FydGlrZWwvNDg4MjMzNi9hbXN0ZXJkYW0tcG9saXRpZS1ibGF1d2JydWcta2xpbWFhdGFjdGl2aXN0ZW4tYmxva2tlcmVu0gEA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.