Search

החל הדיון על חוק המצלמות; כחלון: "אם ליועמ"ש יהיו הסתייגויות - נמצא פתרון" - ישראל היום

החל הדיון על חוק המצלמות; כחלון: "אם ליועמ"ש יהיו הסתייגויות - נמצא פתרון" - ישראל היום

ועדת השרים לחקיקה דנה הבוקר (ראשון) בנושא חוק המצלמות וצפויה לאשר את החקיקה נועדה להיכנס לתוקפה עוד לפני ההצבעה בבחירות לכנסת בשבוע הבא. הישיבה צפויה להיות טעונה ומתוחה מהרגיל, בשל זהות אחד ממשתתפיה: היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, המתנגד לחקיקת החוק

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה: "מצלמות בקלפיות על ידי משקיפים הן אמצעי מתבקש לסייע לשמור על טוהר בחירות. צריך לפתור את הבעיות לפני הבחירות. חשאיות ההצבעה תישמר בקפדנות. זה פשוט זה הוגן וזה שקוף וזה צודק. אנחנו נביא את הנושא לחקיקה כדי שהבחירות הקרובות יהיו נקיות״.

‏עוד אמר נתניהו כי: "חזרתי מביקור בלונדון במהלכו נפגשתי עם ראש הממשלה ג'והנסון. הדיונים עסקו באיראן ובגרורותיה, ובצעדים הנדרשים להתבצע על ידי ישראל שיתואמו עם ארה"ב". 

שר האוצר משה כחלון אמר הבוקר ל"ישראל היום": "חשוב להציב מצלמות בקלפיות. אנחנו מבקשים לקיים שקיפות על בסיס מה שקרה באפריל האחרון. הבחירות צמודות, תארו לכם ששלטון יעבור בגלל זיוף של אלף קולות. צריך להעביר את החוק. אם ליועמ"ש יהיו הערות יהיה צריך להיכנס לדיון ולמצוא את הפתרון המשפטי. כך היה תמיד בעבר ואין סיבה שלא יהיה כך גם הפעם. לתפיסתי החוק צריך לעבור".

יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, אמר בסיור שקיים הבוקר במעלה אדומים כי "במקרה הזה יש תיאום מוחלט בין הרשימה המשותפת לליכוד. שתיהן בעלות אינטרס עליון  ללבות את האש וכל זמן להתקוטט על נושא מצלמות. אני חוזר ואומר שאנחנו נתמוך בחוק המצלמות, אף שברור שהוא לא יעבור". 

נתניהו: "רוצים לגנוב את הבחירות" // צילום: דניאל רוט-אבנרי, לונדון

ליברמן אמר את הדברים לאחר שנתניהו תקף אותו בעקבות ריאיון של יו"ר ישראל ביתנו בתוכנית פגוש את העיתונות בחדשות 12. 

נתניהו נחוש לחוקק את החוק

חוק המצלמות נולד לנוכח זיופים וטעויות ספירה בהיקף נרחב שהתגלו לאחר הבחירות הקודמות, ולאחר שיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, קבע כי נוסחו הנוכחי של החוק לא מאפשר הכנסת מצלמות לקלפיות. על פי הצעת החוק, "כל חבר ועדת קלפי, משקיף, מזכיר או נציג מטעם ועדת הבחירות המרכזית, יוכל לתעד חזותית או קולית את כל מה שהוא מוסמך לפקח עליו כדי להגשים את מטרת תפקידו". בדברי ההסבר, כפי שנמסרו לשרים, נאמר כי מטרת החוק היא "למנוע או למצער לצמצם את הזיופים בקלפיות". 

בשל הזמן הקצר שנותר עד הבחירות, השרים גם צפויים לאשר בקשה חריגה, שלפיה הליכי החקיקה בשלוש קריאות יאושרו בתוך יום או יומיים. החוק מעורר התנגדות קשה במערכת המשפטית; היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע שלשום כי הוא מסכים עקרונית לדרישה להציב מצלמות בקלפיות - אך מתנגד לעיתוי ההחלטה על כך. 

 "רק הליך סדור ונאות"

בחוות דעת שהגיש למזכיר הממשלה צחי ברוורמן, הסביר מנדלבליט כי קיימת מניעה משפטית לאישור הצעת החוק בעת הזו: זמן כה קצר לפני הבחירות, בתקופת ממשלת מעבר, ולאחר פסיקת יו"ר ועדת הבחירות השופט חנן מלצר נגד החוק. מנדלבליט אף כתב כי יתייצב באופן אישי בישיבת הממשלה כדי להסביר את עמדתו. "הגם שאני סבור כי הסדרה חקיקתית של סוגיית הפיקוח על טוהר הבחירות באמצעות מצלמות - נכון וראוי שתיעשה, הרי לנוכח עמדת גורמי המקצוע, ובראשם יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, בדבר הסכנה הקרובה לוודאי לניהולם התקין של הליכי הבחירות – לעמדתי קמה מניעה משפטית לאישור הצעת החוק הנדונה בעת הזו", כתב היועץ המשפטי לממשלה.

עם זאת, הוסיף היועץ לומר כי אין מניעה ואף רצוי שהכנסת הבאה תגבש הסדר בעניין מצלמות בקלפיות - אך זאת רק בהליך חקיקה מלא, סדור ונאות. 

ליברמן: בנושא המצלמות תיאום בין "הליכוד" לערבים // צילום: עמי שמיר

ואולם ראש הממשלה נחוש לחוקק את החוק, למרות התנגדות היועץ. בתום ביקורו בלונדון ביום שישי טען נתניהו כי יריביו הפוליטיים מנסים להטות את תוצאות הבחירות לטובתם, וכי הצבת המצלמות היא הדרך למנוע זאת. "מנסים לגנוב את הבחירות על ידי כך שמונעים הצבת מצלמות", אמר ראש הממשלה, "אנחנו לא רוצים שיגנבו את הבחירות, ולכן אנחנו דורשים את אותן מצלמות". 

Let's block ads! (Why?)



2019-09-08 08:19:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmlzcmFlbGhheW9tLmNvLmlsL2FydGljbGUvNjkwMjEx0gEA?oc=5

קרא עוד >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.