Search

Schoolexamens leidend Alle centrale eindexamens geschrapt vanwege coronavirus - RTL Nieuws

Schoolexamens leidend Alle centrale eindexamens geschrapt vanwege coronavirus - RTL Nieuws

De eindexamens stonden gepland vanaf 7 mei. De examens voor het vmbo-kader zouden nog eerder starten. Dit jaar zouden 217.200 leerlingen eindexamen doen.

Schoolexamens worden leidend

De uitslag van de schoolexamens zullen leidend worden voor alle scholieren. Scholen kunnen op basis van de schoolexamens gaan bepalen of scholieren zakken of slagen.

Scholen wordt opgeroepen in lijn met de nieuwe maatregelen de schoolexamens zo veel mogelijk op afstand te doen.

Leraren en ouders vroegen hier al langer om

Vorige week leek het er nog op dat de eindexamens ondanks de corona-uitbraak wel gewoon door zouden gaan. Dat viel niet goed bij veel leraren en ouders. Die waren boos dat het doorgaan van examens belangrijker wordt gevonden, dan de gezondheid van de kinderen.

De Algemene Onderwijs Bond (Aob) stelde daarnaast vast dat je als leerling je eindexamen in deze crisistijden ook niet goed kan voorbereiden. De organisatie drong het kabinet gisteren daarom op om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Let's block ads! (Why?)



2020-03-24 09:38:20Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMieWh0dHBzOi8vd3d3LnJ0bG5pZXV3cy5ubC9uaWV1d3MvcG9saXRpZWsvYXJ0aWtlbC81MDY2NTE2L2NlbnRyYWFsLXNjaHJpZnRlbGlqay1leGFtZW4tZ2FhdC1uaWV0LWRvb3ItdmFud2VnZS1jb3JvbmFjcmlzaXPSAQA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.