בחירות רביעיות, הכרעה של גוש הימין, ממשלת מיעוט או מרד בליכוד נגד נתניהו, אלה חלק מהתרחישים האפשריים רגע לפני פתיחת הקלפיות לבחירות לכנסת ה-23.
ממשלת ליכוד בשיתוף עריקים מגוש השמאל: זה אמנם תרחיש דחוק ביותר, אולם אין להסיר אותו לחלוטין מהשולחן. אם נתניהו משיג 60 מנדטים ומטה עבור גוש הימין, בטרם יחזיר את המנדט שיקבל להרכיב ממשלה, ינסה ראש הממשלה לגייס כמה ח"כים משורות כחול לבן או ישראל ביתנו, על מנת להרכיב ממשלה בכל זאת באמצעותם.
במערכת בחירות 2019 א' ניסה נתניהו ביום האחרון לגייס את מפלגת העבודה בראשות אבי גבאי לקואליציה בראשותו, אבל גבאי החליט ברגע האחרון לא להיכנס לממשלה והכנסת פוזרה. נתניהו ינסה גם הפעם, במקרה של חוסר הכרעה, לגייס ח"כים באופן דומה. עם זאת, החוק מקשה על פרישה ממפלגה ומהלך כזה גורר סנקציות על אותו ח"כ שפרש כמו למשל שלילת האפשרות שיתמודד בכנסת שלאחר מכן ברשימה קיימת. דבר זה עשוי להרתיע ח"כים מלפרוש מכחול לבן או ישראל ביתנו ולעבור לקואליציה.
גוש הימין מתפרק: גם פה מדובר בתרחיש דחוק למדי אולם גם אותו אין להסיר מהשולחן. במקרה של חוסר הכרעה, ינסה גנץ לפרק את גוש הימין, משימה שבה נכשל בפעם הקודמת, ולצרף את אחת הסיעות החרדיות או את סיעת ימינה לקואליציה בראשותו.
הערכה היא כי תרחיש כזה יהיה אפשרי, אם בכלל, רק במקרה שגוש הימין ינחל מפלה בלתי צפויה וירד ממספר המנדטים הנוכחי. בפעם הקודמת סיכל נתניהו מעבר של הימין החדש באמצעות מינויו של נפתלי בנט לשר הביטחון. הערכה היא כי כעת, גוש הימין עוד מהודק יותר ומגובש יותר מהפעם הקודמת, כך שמשימת הפירוק תהפוך בפעם הזאת למשימה קשה בהרבה.
מרד בליכוד: תרחיש נוסף באותו כיוון הוא חבירה של גורמים מהליכוד לממשלה של כחול לבן. בני גנץ מכריז כי זו האופציה המועדפת עליו בנתונים הקיימים - ממשלה של כחול לבן וליכוד ללא נתניהו, אולם נראה כי כמו גוש הימין, כך גם הליכוד מגובש יותר מאשר בפעם הקודמת. זאת בעקבות הפריימריז לראשות המפלגה, שבהם ניצח נתניהו ברוב גדול.
2020-03-01 19:43:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmlzcmFlbGhheW9tLmNvLmlsL2FydGljbGUvNzM3OTg30gEA?oc=5
קרא עוד >>>>
Bagikan Berita Ini