Search

19 nieuwe sterfgevallen in Nederland, bevestigde besmettingen naar 1705 - NU.nl

19 nieuwe sterfgevallen in Nederland, bevestigde besmettingen naar 1705 - NU.nl

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is met 292 nieuwe bevestigde besmettingen opgelopen tot 1.705, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag. Sinds maandag zijn nog eens negentien mensen overleden aan de gevolgen van het COVID-19-virus.

In totaal zijn er 43 doden gevallen. "De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 94 jaar. Eerder meldden we dat de jongste overledene 59 was, dit kwam door een administratieve fout. In totaal zijn 314 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis", aldus het RIVM.

Van de 1.705 besmette personen zijn 389 mensen werkzaam in de zorg. Zorgmedewerkers worden vaker getest dan mensen met een ander beroep.

De meeste mensen die positief zijn getest, wonen in Noord-Brabant. Het gaat in die provincie om 634 personen. Daarna volgen Limburg (197 bevestigde besmettingen) en Zuid-Holland (175).

Het werkelijke aantal ligt hoger

Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is hoger dan het RIVM meldt. Niet iedereen wordt getest op het virus en het instituut maakt alleen de bevestigde besmettingsgevallen bekend. Daarnaast merken sommige mensen niet dat ze besmet zijn, omdat ze geen klachten hebben gekregen.

Het is bovendien lastig om het aantal genezingen in kaart te brengen, hoewel het RIVM dit wel graag wil doen. Het is namelijk niet verplicht om een genezing te melden. Het instituut is wel bezig om deze cijfers te verzamelen.

Rutte: 'Coronavirus is onder ons en zal dat voorlopig ook blijven'

Premier Mark Rutte sprak het land maandag toe in een speech waarin hij zei dat "het land voor een enorme opgave staat". De premier omschreef de maatregelen die getroffen worden als "ongekend voor landen in vredestijd".

"Een groot deel van de Nederlandse bevolking zal besmet raken met het virus", zo meldde de premier. Zolang er geen vaccin is, gaat Nederland het virus te lijf met het opbouwen van gecontroleerde groepsimmuniteit. Hoe groter de immune groep, hoe kleiner de kans dat kwetsbare ouderen en mensen met een zwakke gezondheid het virus kunnen krijgen.

Groepsimmuniteit opbouwen kan echter maanden duren, stelde de premier. "In die tijd moeten we mensen die een groter risico lopen zoveel mogelijk afschermen", aldus Rutte.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Let's block ads! (Why?)



2020-03-17 14:34:58Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMicWh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2Nvcm9uYXZpcnVzLzYwMzgxNTUvMTktbmlldXdlLXN0ZXJmZ2V2YWxsZW4taW4tbmVkZXJsYW5kLWJldmVzdGlnZGUtYmVzbWV0dGluZ2VuLW5hYXItMTcwNS5odG1s0gFwaHR0cHM6Ly93d3cubnUubmwvY29yb25hdmlydXMvNjAzODE1NS8xOS1uaWV1d2Utc3RlcmZnZXZhbGxlbi1pbi1uZWRlcmxhbmQtYmV2ZXN0aWdkZS1iZXNtZXR0aW5nZW4tbmFhci0xNzA1LmFtcA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.