Search

Politie: explosieven bombrieven zitten in zakjes met aanzicht Delft - RTL Nieuws

Politie: explosieven bombrieven zitten in zakjes met aanzicht Delft - RTL Nieuws

Dit soort zakjes is te koop in souvenirwinkels en is 'ongeveer net zo groot als een post-it note of een dubbelgevouwen portemonnee', zegt recherchechef Olivier Dutilh van de Amsterdamse politie in De Telegraaf. De zakjes zijn voorlopig het belangrijkste aanknopingspunt.

In kaart gebracht

"We hebben goed in kaart gebracht waar ze te koop zijn en hopen dat er mensen zijn die iets opvallends hebben gezien bij iemand met betrekking tot deze zakjes", zegt hij.

"Wanneer iemand zonder duidelijke reden om meer van dit soort zakjes heeft gevraagd in een winkel of deze om onduidelijke reden in behoorlijke hoeveelheid bezit of heeft besteld, is dat voor ons interessant."

Overigens wordt dit soort zakjes niet alleen in souvenirwinkels in Delft verkocht, maar ook via webwinkels, zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. Dat maakt de opsporing er niet makkelijker op.

Zwaardere bommen niet uitsluiten

Volgens Dutilh valt de zwaarte van de explosieven mee en zul je er geen ledematen door verliezen. "Maar brandwonden zijn wel degelijk mogelijk." En hij geeft aan dat de kans bestaat dat er nog bombrieven zullen worden verstuurd met zwaardere explosieven.

Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de afzender. Die eist verschillende bedragen in bitcoins, anders gaat hij of zij door met het versturen van de brieven.

Daderprofiel

Dutilh doet in de krant een boekje open over het onderzoek. Naast sporenonderzoek zijn er allerlei experts ingezet die kijken naar bijvoorbeeld het handschrift en de afkomst van papier en postzegels.

Op grond van de onderzoeksresultaten wordt, met behulp van recherchepsychologen, een daderprofiel opgesteld.

Let's block ads! (Why?)



2020-02-15 08:37:05Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMib2h0dHBzOi8vd3d3LnJ0bG5pZXV3cy5ubC9uaWV1d3MvbmVkZXJsYW5kL2FydGlrZWwvNTAyMzIwMS9ib21icmlldmVuLWJvbWJyaWVmLWV4cGxvc2lldmVuLWRlbGZ0LXNvdXZlbmlyLXpha2plc9IBAA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.