Search

Patiënt in Frankrijk overlijdt aan coronavirus: eerste dode in Europa - NU.nl

Patiënt in Frankrijk overlijdt aan coronavirus: eerste dode in Europa - NU.nl

Het coronavirus 2019-nCoV heeft in Europa een eerste slachtoffer geëist. In Frankrijk bezweek een tachtigjarige Chinese toerist zaterdag aan de gevolgen van de ziekte COVID-19, meldt de Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn.

Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

De toerist zou medio januari in de Franse hoofdstad Parijs zijn aangekomen en amper tien dagen later in quarantaine zijn gezet in een ziekenhuis. Een longinfectie zou de patiënt fataal zijn geworden.

Het gaat om het vierde sterfgeval buiten China, waar al ruim 1.500 personen overleden nadat zij besmet raakten. Ook de Filipijnen, Hongkong en Japan meldden eerder een sterfgeval. De meeste mensen overlijden in de Chinese provincie Hubei en de daarin gelegen miljoenenstad Wuhan: de regio is aangemerkt als het epicentrum van de virusuitbraak.

Nog eens 67.000 mensen zijn op dit moment besmet met het virus. Tienduizend van hen zouden in kritieke toestand in Chinese ziekenhuizen liggen. In Europa zou het gaan om bijna vijftig besmettingen, waarvan elf in Frankrijk.

Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat dat ongeveer 2 procent van de dragers van het virus overlijdt. Samen met de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) monitort het RIVM de gezondheid momenteel van circa twintig Nederlanders die zijn teruggekeerd uit Wuhan en in quarantaine zijn gezet.

Virusuitbraak treft nu ook Afrikaanse continent

Vrijdag werd bekend dat een persoon in Egypte ziek was geworden, waardoor de virusuitbraak ook het Afrikaanse continent treft.

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liet woensdag in de wekelijkse update weten dat de uitbraak "nog alle kanten op kan gaan". De Verenigde Naties (VN) noemde het virus "een grote bedreiging voor de mensheid" en stuurde, net als de WHO, een crisismanagementteam naar China om het Aziatische land te helpen met de bestrijding van het coronavirus.

Zaterdag heeft de Chinese centrale bank besloten dat het Chinese papiergeld in quarantaine moet. De bankbiljetten zouden het coronavirus kunnen helpen verspreiden en gaan daarom tijdelijk uit de roulatie. Papiergeld dat in de omloop was in Hubei moet afzonderlijk worden ontsmet.

Dit bericht wordt aangevuld...

Let's block ads! (Why?)



2020-02-15 10:13:00Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibmh0dHBzOi8vd3d3Lm51Lm5sL2J1aXRlbmxhbmQvNjAzMTA0OS9wYXRpZW50LWluLWZyYW5rcmlqay1vdmVybGlqZHQtYWFuLWNvcm9uYXZpcnVzLWVlcnN0ZS1kb2RlLWluLWV1cm9wYS5odG1s0gFtaHR0cHM6Ly93d3cubnUubmwvYnVpdGVubGFuZC82MDMxMDQ5L3BhdGllbnQtaW4tZnJhbmtyaWprLW92ZXJsaWpkdC1hYW4tY29yb25hdmlydXMtZWVyc3RlLWRvZGUtaW4tZXVyb3BhLmFtcA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.