Search

Honderden tractoren blokkeren wegen rond Malieveld | Binnenland - Telegraaf.nl

Honderden tractoren blokkeren wegen rond Malieveld | Binnenland - Telegraaf.nl

Vanwege het boerenprotest bij station Den Haag Centraal moeten veel trams en bussen in Den Haag omrijden. Ze gaan niet langs de locatie van het protest en rijden niet door het centrum van de hofstad.

Een groot aantal tractoren is de Koningskade op gereden, de weg die langs het Malieveld richting Koekamp loopt. De gemeente had andere wegen aangewezen om tractoren neer te zetten. Agenten zijn in gesprek gegaan met de boeren die voorop rijden.

Politiebusjes en legertrucks hebben inmiddels kruispunten in de buurt afgesloten, zoals het Korte Voorhout, dat richting het Binnenhof voert. Een lijnbus zonder passagiers die zich door het protest had vastgereden op de Raamweg en de draai niet zelf kon maken, werd losgetrokken door een behulpzame boer in een tractor.

Lees verder onder de foto

Een boer wordt bekeurd op de A12 bij Den Haagvoorafgaand aan de landelijke demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Een boer wordt bekeurd op de A12 bij Den Haagvoorafgaand aan de landelijke demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Om 11.00 uur begint het programma op de Koekamp, met muziek. Een klein uur later beginnen op een klein podium toespraken van politici en leiders van Farmers Defence Force, de actiegroep die het protest tegen het stikstofbeleid heeft georganiseerd.

A12

Ondanks een oproep om niet met tractoren over de snelwegen te rijden, heeft in ieder geval een groep van circa vijftien boeren woensdagmorgen vroeg met trekkers op de A12 gereden. Op een van de tractoren hing een groot bord met de tekst: ’Het is oorlog’ en daaronder was de tekst ’never give up’ te lezen.

Een aantal boeren heeft een bekeuring gekregen. Zij volgden aanwijzingen niet op, twittert de politie. Aan het einde van de Utrechtsebaan, waarin de A12 richting Den Haag uitmondt, zijn twaalf tractoren geparkeerd aan de rechterkant, op een stukje gras. Dat mag niet, en ook daarvoor worden boetes uitgedeeld, zegt een politiewoordvoerder. De tractoren worden waarschijnlijk weggesleept.

De beboete boeren waren via de A15, A13 en uiteindelijk de A12 naar Den Haag gereden. Ze weigerden ook aanwijzingen van andere politie-eenheden op te volgen, aldus de politiewoordvoerder.

Aanhouding

Een 33-jarige deelnemer aan het boerenprotest is aangehouden in Den Haag vanwege het negeren van aanwijzingen op de snelweg. De politie greep in omdat het rijgedrag van de boer leidde tot gevaarlijke situaties op de weg.

Files vallen mee

De ochtendspits is woensdag op de snelwegen een stuk rustiger verlopen dan normaal. Op het hoogtepunt stond er 62 kilometer file op de snelwegen, terwijl een normale woensdagochtendspits zo’n 150 kilometer file telt, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De woordvoerder vermoedt dat onder meer het boerenprotest heeft bijgedragen aan dit rustige verkeersbeeld: mogelijk zijn mensen thuisgebleven omdat ze problemen op de weg vreesden door het protest. Maar ook het weer speelt mee, evenals het feit dat het noorden van het land vakantie viert.

’Verdwaalde tractor’

Boeren hebben volgens de woordvoerder goed gehoor gegeven aan de oproep niet met hun tractor via de snelweg naar Den Haag te rijden. Af en toe duikt er nog wel een „verdwaalde tractor” op op de snelwegen, maar die wordt er dan weer vanaf gestuurd door de politie. „Je ziet dat de politie heel duidelijk aanwezig is. Indien nodig worden er tractoren van de snelweg gehaald en worden de bestuurders bekeurd.”

Woensdag protesteren de boeren opnieuw in de hofstad tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De demonstratie is bij park Koekamp, tegenover station Den Haag Centraal. Boeren kunnen hun tractoren parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld. Van daaruit kunnen ze naar Koekamp lopen.

Drenthe

Dinsdagavond al werd een groep van zo’n dertig boeren in Drenthe door de politie op de N33 bij Rolde tegengehouden en van de weg gehaald. Ze krijgen een bekeuring voor het rijden met hun tractor op de autoweg, meldde de politie. Bij Hoogeveen haalde de politie daarnaast drie tractoren van de A28. De bestuurders krijgen eveneens een bekeuring, voor rijden op de snelweg. Bij Teuge werd een tractor van de A50 gehaald, die bij Voorst de snelweg op was gereden. De bestuurder werd door de politie aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag.

Weet u meer? App naar onze Whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in uw telefoon: +31 613650952.

Let's block ads! (Why?)



2020-02-19 09:36:19Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXWh0dHBzOi8vd3d3LnRlbGVncmFhZi5ubC9uaWV1d3MvMTIwNzIxNTYzNC9ob25kZXJkZW4tdHJhY3RvcmVuLWJsb2trZXJlbi13ZWdlbi1yb25kLW1hbGlldmVsZNIBAA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.