Search

Boeren met trekkers toch op snelweg: 'Never give up' - RTL Nieuws

Boeren met trekkers toch op snelweg: 'Never give up' - RTL Nieuws

Ondanks de oproep - ook van boerenorganisaties zelf - om niet met tractoren over de snelwegen te rijden, heeft in ieder geval een groep van circa vijftien boeren vanmorgen vroeg met trekkers op de A12 gereden. De bestuurders zijn bekeurd, twittert de politie.

'Never give up'

Op een van de tractoren hing een groot bord met de tekst: 'Het is oorlog' en daaronder was de tekst 'never give up' te lezen. Volgens een verslaggever ter plaatse is deze tractor van de weg gehaald en is de eigenaar ervan aangehouden.

Files

Het protest zorgt in ieder geval voor een file op de A12. Om het parkeren van tractoren langs de Benoordenhoutseweg in Den Haag in goede banen te leiden, is aan het einde van de snelweg een rijstrook afgesloten. En dat had zijn weerslag op de A12, meldt de ANWB.

De vertraging op de A12 richting Den Haag tussen knooppunt Prins Clausplein en het Malieveld bedroeg iets voor 07.00 uur een kwartier.

Ordelijk verloop

In Den Haag wordt vandaag een grote actie tegen het stikstofbeleid van de overheid gevoerd. De politie laat via Twitter weten al vroeg op diverse plekken in Den Haag aanwezig te zijn om het boerenprotest in goede banen te leiden. "We zijn aanwezig voor een veilig en ordelijk verloop van de demonstratie."

Drentse boeren

Gisteravond al werd een groep van zo'n dertig boeren in Drenthe door de politie op de N33 bij Rolde tegengehouden en van de weg gehaald. Ze krijgen een bekeuring voor het rijden met hun tractor op de autoweg, meldt de politie. 

Bij Hoogeveen haalde de politie daarnaast drie tractoren van de A28. De bestuurders krijgen eveneens een bekeuring, voor rijden op de snelweg.

Bij Teuge werd een tractor van de A50 gehaald, die bij Voorst de snelweg op was gereden. De bestuurder werd door de politie aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag.

Let's block ads! (Why?)



2020-02-19 06:20:45Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiX2h0dHBzOi8vd3d3LnJ0bG5pZXV3cy5ubC9uaWV1d3MvbmVkZXJsYW5kL2FydGlrZWwvNTAyNzIzMS9ib2VyZW5wcm90ZXN0LXRyYWN0b3ItdHJla2tlci1zbmVsd2Vn0gEA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.