Search

Opnieuw demonstratie in Teheran tegen regering | Buitenland - Telegraaf.nl

Opnieuw demonstratie in Teheran tegen regering | Buitenland - Telegraaf.nl

De demonstranten scanderen teksten als "Ze liegen dat Amerika onze vijand is, onze vijand is gewoon hier". Ze vinden dat de kopstukken van de regering moeten aftreden.

Zaterdag liep een herdenking voor de slachtoffers van de crash voor het eerst uit op demonstraties. Daarbij werd ook de Britse ambassadeur Rob Macaire gearresteerd. Die zei dat hij niets met de demo te maken had en alleen bij de wake was geweest om de Britse slachtoffers te gedenken.

Op sociale media is te zien dat zondag niet alleen in Teheran mensen de straat op zijn gegaan, maar ook in andere steden.

Demonstreren tegen de regering is uiterst zeldzaam in Iran. In november werden verschillende manifestaties bloedig neergeslagen. Na de demo van zaterdag waarschuwde president Donald Trump, zowel in het Engels als het Perzisch, het Iraanse regime dat niet te herhalen: "Er mag geen nieuwe slachting van vreedzame demonstranten meer komen, en ook geen afsluiting van internet. De wereld kijkt mee".

Let's block ads! (Why?)



2020-01-12 11:50:22Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWWh0dHBzOi8vd3d3LnRlbGVncmFhZi5ubC9uaWV1d3MvMTY4NzYyMTkzNC9vcG5pZXV3LWRlbW9uc3RyYXRpZS1pbi10ZWhlcmFuLXRlZ2VuLXJlZ2VyaW5n0gEA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.