Search

OM: medeverdachte zaak-Taghi regelde vermoedelijk schuilplaats in Brussel - RTL Nieuws

OM: medeverdachte zaak-Taghi regelde vermoedelijk schuilplaats in Brussel - RTL Nieuws

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De 45-jarige verdachte heeft vermoedelijk van 2015 tot 2018 voor Taghi een appartement in de Belgische hoofdstad gehuurd.

De maandelijkse huur van 4300 euro is de eerste zeven maanden contant afgerekend. Ook de borg van 25.800 euro is door de verdachte contant betaald.

De man was maandag aangehouden op verdenking van witwassen. De rechter-commissaris wilde hem vasthouden, maar de voorlopige hechtenis is op verzoek van de officier van justitie van het Landelijk Parket geschorst, zodat hij onder voorwaarden in vrijheid is gesteld.

Bij de doorzoeking van de woning van de man en een ander adres in Amsterdam is beslag gelegd op telefoons, laptops, een kostbaar horloge, 14.100 euro contant geld en bijna 1,5 kilo hasj.

Maandagavond werden de zes bij invallen in acht woningen opgepakt. Het ging om vijf mannen en een vrouw tussen de 29 en 45 jaar oud. "De huiszoekingen waren in Amsterdam, Huis ter Heide, Utrecht en Vianen. De verdachten zijn aangehouden voor onder andere witwassen, wapenbezit en bezit verdovende middelen", meldde de politie dinsdag.

Behalve de 45-jarige man, zijn de vijf anderen dus ook vrijgelaten. Het onderzoek tegen hen duurt voort, zegt het Openbaar Ministerie.

Gisteren geland

Taghi werd maandag in een woning in Dubai opgepakt. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij verschillende moorden.

In de nacht van woensdag op donderdag is Taghi overgebracht naar Nederland, nadat hij door de autoriteiten in Dubai het land werd uitgezet. Hij werd per helikopter naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught gebracht.

Let's block ads! (Why?)



2019-12-20 12:12:14Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiemh0dHBzOi8vd3d3LnJ0bG5pZXV3cy5ubC9uaWV1d3MvbmVkZXJsYW5kL2FydGlrZWwvNDk2MjU4Ni9vbS1tZWRldmVyZGFjaHRlLXJpZG91YW4tdGFnaGktcmVnZWxkZS12ZXJtb2VkZWxpamstc2NodWlscGxhYXRz0gEA?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.