Search

Veertig minderjarigen belagen agenten in Moergestel: 'Extreem geweld' - Omroep Brabant

Veertig minderjarigen belagen agenten in Moergestel: 'Extreem geweld' - Omroep Brabant

MOERGESTEL - Ruim veertig minderjarigen hebben zaterdagnacht de politie belaagd in Moergestel. Dit gebeurde nadat ze door de beveiliging waren aangesproken en met beveiligers in gevecht raakten. De politie moest wapenstokken en honden inzetten om het geweld van de groep te stoppen.

Rond halftwee werd er politieassistentie gevraagd bij het 'Feest van de Lange Nacht', dat plaatsvond in een tent aan de Hild. Daar was een aantal - voornamelijk minderjarige - bezoekers in gevecht geraakt met de beveiliging.

Toen de politie met twee eenheden aankwam, lukte het in eerste instantie om de partijen te scheiden en leek de rust teruggekeerd. Kort daarop laaiden de emoties echter opnieuw hoog op.

Extreem geweld
Er ontstond weer een vechtpartij tussen de beveiligers en de bezoekers. Ditmaal liep het uit de hand omdat een honderdtal jongeren zich ermee ging bemoeien. Zo’n veertig jongeren keerden zich met extreem geweld tegen de agenten. Ze gooiden onder meer met dranghekken naar hen en schopten en sloegen op hen in.

Samen met twee politiehondengeleiders probeerden agenten in linie het plein schoon te vegen. Daarbij zetten zij hun wapenstok en politiehonden in. Enkele agressieve jongeren - vermoedelijk vijf - werden ook door een politiehond gebeten. Uiteindelijk lukte het de agenten de rust terug te krijgen op het plein. Er is vooralsnog één iemand aangehouden.

Geschrokken
De politie laat weten geschrokken te zijn van het extreme geweld en de agressie waarmee de jongeren zich tegen de agenten keerden. "Geweld tegen de politie is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet."

Een woordvoerder van partyboerderij 't Draaiboompje, dat het feest organiseerde, laat weten 'geen zinnig woord te kunnen zeggen' over hoe het zaterdagnacht zo mis kon gaan.

Let's block ads! (Why?)



2019-10-27 08:50:25Z
https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibmh0dHBzOi8vd3d3Lm9tcm9lcGJyYWJhbnQubmwvbmlldXdzLzMwOTUxNDYvVmVlcnRpZy1taW5kZXJqYXJpZ2VuLWJlbGFnZW4tYWdlbnRlbi1pbi1Nb2VyZ2VzdGVsLUV4dHJlZW0tZ2V3ZWxk0gFyaHR0cHM6Ly93d3cub21yb2VwYnJhYmFudC5ubC9uaWV1d3MvYW1wLzMwOTUxNDYvVmVlcnRpZy1taW5kZXJqYXJpZ2VuLWJlbGFnZW4tYWdlbnRlbi1pbi1Nb2VyZ2VzdGVsLUV4dHJlZW0tZ2V3ZWxk?oc=5

Lees volgende >>>>




Bagikan Berita Ini
Powered by Blogger.